Beordres til nye samtaler

Et siste forsøk på å oppnå forlik før rettsaken mellom Oracle og Google.

Safra Catz i Oracle og Andy Rubin i Google må møtes i forlikssamtaler.
Safra Catz i Oracle og Andy Rubin i Google må møtes i forlikssamtaler. (Bilde: Oracle/Google)

Et siste forsøk på å oppnå forlik før rettsaken mellom Oracle og Google.

Høytstående representanter for både Oracle og Google må innen den 9. april møtes til det som framstår som et siste forsøk fra det amerikanske rettsapparatet på å få til et forlik mellom de to selskapene innen patent- og copyrightsaken mellom de to starter den 16. april. Dette skriver InfoWorld.

Det er hjelpedommer Paul Grewal ved distriktsdomstolen i San Jose som har beordret de to selskapene til å møtes. Både Oracle-president Safra Catz og Android-sjef i Google, Andy Rubin, må møte.

De to selskapenes toppsjefer, Larry Ellison og Larry Page, møttes til forliksamtaler flere ganger i september i fjor, uten å komme til enighet.

Interessen for å oppnå et forlik kan være høyere nå enn tidligere for begge de to partene. Erstatningen Oracle vil kunne få dersom selskapet vinner saken, ventes å bli svært mye lavere enn det selskapet i begynnelsen hadde håpet på. Google har på sin side ikke lykkes i å få ekskludert fra saken en antatt skadelig epost fra en av selskapets ingeniører.

Oracle saksøkte Google i august 2010 for patentbrudd og opphavsrettskrenkelser. Dette er knyttet til Dalvik, den virtuelle maskinen for å kjøre Java-programmer i mobiloperativsystemet Android.

    Les også:

Til toppen