Beordres til nye samtaler

Et siste forsøk på å oppnå forlik før rettsaken mellom Oracle og Google.

Beordres til nye samtaler
Safra Catz i Oracle og Andy Rubin i Google må møtes i forlikssamtaler. Bilde: Oracle/Google

Høytstående representanter for både Oracle og Google må innen den 9. april møtes til det som framstår som et siste forsøk fra det amerikanske rettsapparatet på å få til et forlik mellom de to selskapene innen patent- og copyrightsaken mellom de to starter den 16. april. Dette skriver InfoWorld.

Det er hjelpedommer Paul Grewal ved distriktsdomstolen i San Jose som har beordret de to selskapene til å møtes. Både Oracle-president Safra Catz og Android-sjef i Google, Andy Rubin, må møte.

De to selskapenes toppsjefer, Larry Ellison og Larry Page, møttes til forliksamtaler flere ganger i september i fjor, uten å komme til enighet.

Interessen for å oppnå et forlik kan være høyere nå enn tidligere for begge de to partene. Erstatningen Oracle vil kunne få dersom selskapet vinner saken, ventes å bli svært mye lavere enn det selskapet i begynnelsen hadde håpet på. Google har på sin side ikke lykkes i å få ekskludert fra saken en antatt skadelig epost fra en av selskapets ingeniører.

Oracle saksøkte Google i august 2010 for patentbrudd og opphavsrettskrenkelser. Dette er knyttet til Dalvik, den virtuelle maskinen for å kjøre Java-programmer i mobiloperativsystemet Android.

    Les også:

Les mer om: