Beordret til å løse Snowden-saken

Amerikansk FBI og russisk etterretning.

Beordret til å løse Snowden-saken
FASTLÅST: Spionsiktede Edward Snowden (30) beginner seg antakelig fortsatt i transittområdet på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva. Uten pass og mulighet til å ta seg videre. Bilde: Sheremetyevo Int'l Airport og (innfelt) The Guardian/All Over Press

Den russiske etterretningsorganisasjonen FSB og amerikanske FBI har fått beskjed om å prøve å finne en løsning på hva de skal gjøre med spionsiktede Edward Snowden.

Russlands president Vladimir Putin og hans amerikanske kollega Barack Obama har bedt sine respektive etterretningssjefer finne ut av den fastlåste situasjonen.

– Selvfølgelig har de ikke nå noen løsning som vil fungere for begge parter, så de har beordret FSB-sjef Aleksander Bortnikov og FBI-sjef Robert Mueller til å holde kontakten fortløpende og komme fram til løsninger, sa lederen for det russiske sikkerhetsrådet Nikolaj Patrusjev i et TV-intervju med Rossiya 24 mandag.

Amerikaneren Edward Snowden har lekket dokumenter som viste at myndighetene i USA har drevet omfattende overvåking av tele- og datatrafikk. USA har reagert med å sikte 30-åringen for spionasje og ønsker ham utlevert.

Snowden har søkt asyl i Ecuador, men han befinner seg angivelig fremdeles i transittsonen på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva uten gyldig pass.

Ecuadors president sa nylig at skjebnen til Snowden nå er fullt og helt i russiske hender. President Rafael Correa presiserer at de ikke kan behandle Snowdens asylsøknad før han kommer til Ecuador eller til en av landets ambassader. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: