BeOS kjører på Mac og Intel

Selv om det i perioder har vært svært stille rundt BeOS, betyr det ikke at Be Inc. har gitt opp håpet.

Selv om det i perioder har vært svært stille rundt BeOS, betyr det ikke at Be Inc. har gitt opp håpet.

Ifølge ZDNet viste teknikere fra Be Inc. selskapets BeOS kjørende på en Mac-klone med to prosessorer, en Intel-maskin med to prosessorer og på en bærbar Hitachi PC. Meldingen er klar: Be Inc. kan kjøre på hva som helst selskapet bestemmer seg for. Ifølge ZDNet spøkte presidenten for Be Inc., Jean-Louis Gassee, under showet om at han kanskje ville putte BeOS inn i en håndholdt datamaskin, bare for å vise Windows CE hvordan det skal gjøres.

Be Inc. ser for seg sitt nye operativsystem som et ledende system for betjening av store filer og bred båndvidde som vil bli vanlig i framtiden.

BeOS er et fleroppgave (multitasking) og flerprosesserende system. Multitasking gjør at operativsystemet gir rask respons, et klikk på en meny og den kommer til syne med en gang. Flerprosessering gjør OS-et skalerbart. Ikke nok kraft? Legg en prosessor eller tre til systemet.

Mangelen på programvare og drivere hjemsøker fortsatt utviklingen. Be Inc. håper på at en tidlig betautgivelse av Intel-versjonen vil få fart på utviklerne. En denne utgivelsen ventes på CD-ROM om noen få uker.

Til toppen