BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ber 400 000 ansatte velge Firefox

IBM fokuserer på åpenhet i valget av standard nettleser for bedriften.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juli 2010 - 08:51

For mange er nettleseren den viktigste og mest brukte programvaren de har. Dette skyldes at nettleseren har gått fra å være et verktøy for å vise statiske websider til å bli en plattform for å kjøre applikasjoner av svært mange slag.

Også på arbeidsplassen er det mange som i dag må benytte en nettleser for å kunne utføre sitt arbeid. Da er det selvfølgelig viktig at den ansatte får tilgang til det beste verktøyet.

I går kunngjorde Robert S. Sutor, IBMs sjef for åpen kildekode og Linux, at selskapet nå legger til Firefox på listen over standardapplikasjoner som det forventes at de IBM-ansatte bruker.

Ifølge Sutor er det allerede mange av selskapets nær 400 000 ansatte som bruker Firefox, men ønsket er at flest mulig går over til Firefox.

Det er ifølge Sutor flere årsaker til at selskapet har valgt å gå for Firefox. Blant det viktigste er støtten for åpne standarder, noe som er svært sentralt også i IBMs strategi.

En annen viktig faktor for IBM er at Firefox er basert på åpen kildekode og at den utviklingsplan administreres av et fellesskap og ikke en kommersiell enhet.

Sutor nevner også sikkerheten, utvidelsesmulighetene og mulighetene for å skreddersy Firefox til visse bruksområder og organisasjoner.

– Firefox er innovativ og har tvunget både eldre og nyere nettleserprodukter til å legge til og forbedre hastighet og funksjonalitet. Mens andre nettlesere har kommet og gått, er Firefox nå den gyldne standarden for hva en åpen, sikker og standardettergivende nettleser bør være. Vi vil fortsette å se at andre nettlesere vil være raskere eller introdusere ny funksjonalitet, men så vil en annen skynde seg og bli enda bedre, inkludert Firefox, skriver Sutor.

Ut fra det Sutor, virker det som at det er relativt fritt for mange i IBM å velge nettleser, selv om selskapet nå velger å standardisere på Firefox. Selskapet vil dog gjøre det enklest å velge nettleseren fra Mozilla.

– Alle nye datamaskiner IBM tar i bruk, vil bli levert med Firefox. Vi vil fortsatt sterkt oppfordre våre leverandører som har nettleserbasert programvare, om å støtte Firefox fullt ut, skriver Sutor.

– En annen grunn til at vi vil at så mange som mulig av våre ansatte tar i bruk Firefox så raskt som mulig, er nettskyen. For at overgangen til nettskyen skal være vellykket, må åpne standarder bli brukt i infrastrukturen, i applikasjonene og i måten folk utveksler data, skriver Sutor, som konkluderer med at Firefox er «enterprise ready».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.