ANALYSER

Ber alle programvareaktører registere seg

I Sverige viste det seg at IT-bransjen er langt større enn man trodde. Nå skal IKT-Norge sjekke her i landet.

15. sep. 2004 - 07:25

IKT-Norge ønsker å kartlegge omfanget av programvareindustrien i Norge. Slik statistikk vil være avgjørende når bransjen skal synliggjøres opp mot myndighetene.

Slik statistikk finnes ikke i dag, men lignende undersøkelse i Sverige har gitt flere overraskelser. Der fikk man avdekket at programvareindustrien var langt større enn tidligere antatt og at den overgår for eksempel hotell- og restaurantbransjen i omsetning og antall ansatte. At IKT-næringen er større enn tidligere antatt vil påvirke bransjens evne til å bli hørt i spørsmål om rammevilkår.

– Mange tror vi bare eksporterer olje og skip har i Norge, sier IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff til digi.no. Vi gjennomfører nå en tilsvarende undersøkelse her i Norge slik at vi kan få bekreftet våre antagelser om at norsk programvareindustri er større både i omsetning og antall ansatte enn hva som finnes av materiale i dag.

Hoff understreker derfor at det er svært viktig at alle selskaper som har aktiviteter innen programvare deltar i undersøkelsen.

– Kanskje man ikke definerer seg som programvareselskap, men mange har likevel aktiviteter på området. Vi ber alle aktører i IKT-bransjen som selger tilgang til egenutviklet programvare eller utvikler programvare for andre - om å delta, sier Hoff.

Klikk her for å komme til registreringssiden.

Bedrifter som deltar vil her registrere seg og får så tilsendt et elektronisk spørreskjema.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.