Ber Apple og Samsung slutte fred

Kamphanene er tilbake i rettssalen i San Jose.

Ber Apple og Samsung slutte fred
Det kan fortsatt gå flere måneder før det blir en rettskraftig dom i saken mellom Apple og Samsung i San Jose, California. Avhengig av utfallet, vil trolig minst én av partene anke dommen.

Apple og Samsung møttes i går på nytt i ved den føderale domstolen i San Jose, California, for å fullføre rettssaken som i august ble midlertidig avsluttet, etter at juryen hadde funnet Samsung skyldig i å ha krenket noen av Apples patentrettigheter for smarttelefoner og nettbrett. Juryen bestemte også at Samsung skal betale Apple 1,05 milliarder dollar i erstatning for dette.

Dommeren i saken, Lucy Koh, har ennå ikke kommet med noen rettskraftig dom fordi både Apple og Samsung klaget på juryens kjennelse.

Apple vil ha tillatelse til å håndheve et salgsforbud mot en rekke av Samsungs enheter, hvorav de fleste riktignok ikke selges lenger. I tillegg vil selskapet har opptil en halv milliard dollar mer i erstatning.

Samsung er selvfølgelig også opptatt av erstatningssummen, men enda viktigere for selskapet er det å få omstøtte hele kjennelsen til juryen som følge av det Samsung mener er uredelighet fra juryformannens side.

Lucy Koh, dommeren i rettssaken mellom Apple og Samsung i San Jose, California.
Lucy Koh, dommeren i rettssaken mellom Apple og Samsung i San Jose, California. Bilde: United States District Court, Northern District of California

Ifølge Wired er dommer Koh for tiden opptatt med en annen patentsak og har ikke tid til å komme med en rask kjennelse i saken. Samtidig mener hun at det er på tide at partene slutter fred.

– Jeg synes det er på tide med global fred. Dersom det er noen måte denne domstolen kan gjøre det enklere å komme fram til en form for løsning, vil jeg gjerne gjøre det. Jeg tror det vil være bra for forbrukere, bransjen og for partene, sa Koh ifølge Financial Times.

Samsung advokat sa at han klient stiller seg villig til samtale, men at ballen ligger hos Apple.

Advokaten til Apple sa derimot at selv milliarderstatningen er som en dask på hånden for Samsung og at retten må sette en linje som vil endre atferden, altså Samsungs påståtte kopiering.

Uansett hva dommer Lucy Koh beslutter seg for en gang på nyåret, er det ventet at saken vil bli anket.

    Les også:

Les mer om: