Ber forbrukere melde fra om «phishing»

Symantec ber forbrukere melde fra til deres «Phish Report Network» om forsøk på ID-kapring.

Ber forbrukere melde fra om «phishing»

Symantec ber forbrukere melde fra til deres «Phish Report Network» om forsøk på ID-kapring.

I mai i år opprettet IT-sikkerhetsselskapet Symantec en egen tjeneste for å samle global informasjon om «phishing», det vil si bruk av e-post for å lokke folk til nettsteder der de lures til å avgi personopplysninger: Phish Report Network.

    Les også:

Tjenesten var opprinnelig begrenset til bedrifter og organisasjoner. I en pressemelding i dag, forteller Symantec at den er utvidet til privatpersoner.

– PC-brukere som mener å ha mottatt en phishing e-post med falsk nettadresse kan registrere denne falske nettadressen på forbrukersiden til Phishing Report Network, heter det i en pressemelding fra Symantec.

Selskapet vil analysere nettadressen (URL-en). Hvis det bekreftes at nettadressen er falsk, legges den inn i databasen til Phish Report Network. Derfra vil bedrifter og organisasjoner tilknyttet nettverket bidra til å avsløre hvem som står bak, og til å hindre at nettadressen fortsetter å forsøke å kapre personopplysninger.

Phishing-forsøk øker i omfang. I første halvår i år avslørte Symantec nærmere 160 000 unike phishing-meldinger, tilsvarende rundt 865 hver dag.

Blant medlemmene i Phish Report Network er en ideell amerikansk organisasjon, National Cyber-Forensics and Training Alliance (NCFTA), som arbeider for å fremme kunnskap og opplæring om dataetterforskning. NCFTA samler eksperter fra privat og offentlig sektor, samt akademiske institusjoner, for å etterforske hvor phishende e-postmeldinger kommer fra, og hvor phishende nettsteder befinner seg. Når dette er klarlagt, melder NCFTA fra til politiet.

Til toppen