BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ber GSM-industrien slutte fred

Organisasjonen av GSM-operatører, GSM MoU, ber industrien slutte fred og bli enige om en standard for neste generasjons mobiltelefonstandard.

Frode Eriksen
13. jan. 1998 - 14:09

Medlemmene i den europeiske organisasjonen for telestandardisering, ETSI, møtes i slutten av januar i Paris for å velge ett av to forslag til ny mobiltelefonstandard.

Nå melder organisasjonen av GSM-operatører, GSM MoU Assosiation (MoU - memorandum of understanding), seg på i diskusjonen om ny mobilstandard; I et brev til en rekke utstyrsprodusenter, skriver organisasjonens leder Adriana Nugter at organisasjonen er bekymret over at produsentene ser ut til å dele seg i to grupper, der hver gruppe støtter sitt alternativ til ny mobilstandard.

GSM MoU mener dette kan få negative konsekvenser for mobilbransjen generelt, og GSM-operatørene spesielt.

I brevet blir produsentene bedt om å bidra til at bransjen kommer fram til en løsning og en standard. Det verste scenariet er at ETSI-konferansen i Paris ender i en delt løsning, det hver gruppe jobber fram sin standard, heter det.

Bakgrunnen for Nugters brev er ETSIs konferanse i Madrid like før jul i fjor, der en avstemming mellom de to standardalternativene som er mest aktuelle, endte med 58 prosent i favør for bredbåndsutgaven av WDMA fremfor 42 prosents oppslutning for TDMA/CDMA. Førstnevnte forslag var fremmet av Nokia, Ericsson, samt japanske NTT, og støttes av de fleste europeiske mobiloperatørene, mens TDMA/CDMA-forslaget ble fremmet av produsenter som Nortel, Alcatel, Siemens og Motorola.

Begge gruppene har etter Madrid-møtet sagt at de vil fortsette å kjempe for sine forslag til teknisk løsning.

For at en standard skal anses for vedtatt trenges det en oppslutning på 71 prosent på Paris-møtet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.