UTVIKLING

Ber hackere hjelpe flyktninger

Ericsson-initiativ for bedre verktøy til å gjenforene familier på flukt.

Vinnerne skal få anledning til å prøve ut sine prototyper i en flyktningleir i Kenya.
Vinnerne skal få anledning til å prøve ut sine prototyper i en flyktningleir i Kenya. Bilde: Ericsson
27. mai 2013 - 09:59

Den svenske teleutstyrsleverandøren Ericsson og organisasjonen Refugees United oppfordrer hackere til å bidra til å forbedre en tjeneste ment å hjelpe familier på flukt til å finne hverandre.

Oppfordringen består i å bli med på «Global Hack for Good», det vil si delta på målrettede utviklersamlinger – hackatoner – de kommende ukene, i henholdsvis Kairo, San Francisco og Nairobi. Vinnende bidrag kunngjøres på den internasjonale flyktningdagen 20. juni.

Arrangørene peker på at 43 millioner mennesker verden over er på flukt fra konflikter, krig og naturkatastrofer. Mange familier er skilt fra hverandre. Tjenesten til Refugees United består av et nettsted tilrettelagt for mobiltelefoner, der flyktninger kan registrere seg og søke blant de registrerte. Hittil har 200 000 flyktninger registrert seg. Målet er å nå 1 millioner registreringer innen utgangen av 2015.

Håpet er at hackersamlingene kan gjøre tjenesten enklere tilgjengelig fra rimelige mobiltelefoner, bedre grensesnittet eller effektivisere tjenestens meldingsapplikasjon der flyktninger kan sende og motta meldinger uten tilleggskostnader. Samlingene skal også arbeide med problemstillinger knyttet til motvilje mot å dele personinformasjon, analfabetisme og upålitelig nettilgang.

Det skal kåres en vinner fra hver av de tre samlingene. Vinnerne vil premieres med en reise til Kenya, der prototypene deres kan prøves ut i flyktningleiren Kakuma seint i 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.