Ber hele musikk-bransjen fjerne sperre

Kultur- og kirkeminister Trond Giske oppfordrer alle plateselskaper å fjerne kopisperrene.

Ber hele musikk-bransjen fjerne sperre

Kultur- og kirkeminister Trond Giske oppfordrer alle plateselskaper å fjerne kopisperrene.

Mandag opplyste plateselskapet EMI at hele deres musikkatalog skal selges uten kopisperre på iTunes, som er Apples musikkbutikk på nettet. Avgjørelsen gjelder også EMIs musikk som selges i andre nettbutikker. Apple har for sin del sagt at EMIs utvalg av musikk og musikkvideoer i iTunes skal selges uten kopisperre fra neste måned.

Kulturminister Trond Giske er glad for avgjørelsen. Men han mener det ikke er nok at kun ett plateselskap fjerner kopisperren. Alle bør gjøre det, mener han ifølge Dagbladet.no.

- Jeg håper alle andre plateselskaper og internettbutikker følger dette eksemplet og fjerner alle hindringer for avspilling av digital musikk, sier Giske.

Enkelte typer kopisperrer hindrer at brukerne kan kopiere musikken ubegrenset. Giske vil ikke fjerne disse sperrene. Han mener det viktigste er å fjerne kopisperrer som hindrer avspilling på ulike musikkavspillere.

- Hvis plateselskapene vil fjerne alle kopisperrer er det kjempebra, men det er ikke noe krav fra meg. Jeg tror nok at vi må finne oss i at det legges visse begrensninger på bruken av digital musikk for å hindre massekopiering, sier Giske.

Til toppen