KARRIERE

Ber IT-bransjen støtte Operasjon Dagsverk

- Lurt å ansette skoleungdom for en dag, mener Bouvet.

IT-bransjen oppfordres til å delta: Pengene årets Operasjon Dagsverk samler inn for Plan Norge skal sikre at flere ungdommer får skoleplass og at flere kan fullføre utdanningen sin i Rwanda.
IT-bransjen oppfordres til å delta: Pengene årets Operasjon Dagsverk samler inn for Plan Norge skal sikre at flere ungdommer får skoleplass og at flere kan fullføre utdanningen sin i Rwanda. Bilde: Plan Norge
19. okt. 2011 - 12:07

Hver høst gir elever ved ungdomskolen og videregående en arbeidsdag for å støtte en god sak, gjennom veldedighetsprosjektet Operasjon Dagsverk.

Mange selger boller, går med bøsse og noen tigger penger fra foreldrene for å kjøpe seg en ekstra fridag.

Hvorfor ikke tilby noen av de rundt 130.000 ungdommene som deltar en meningsfull opplevelse av hvordan det er å jobbe i teknologibransjen i stedet?

Konsulentselskapet Bouvet oppfordrer nå IT-bransjen om å gjøre som dem og leie inn ungdommer på årets OD-dag 27. oktober. Lønn for arbeidet blir bistand til utdanningsprosjekter i Rwanda i samarbeid med Plan Norge.

- Dette vil være en fin måte å vise neste generasjon arbeidstakere alt det spennende vi holder på med, sier kommunikasjonssjef Åsmund Mæhle til digi.no.

For anledningen har Mæhle utlyst sin egen stilling til en skoleelev. Den lett humoristiske stillingsannonsen har allerede fått 25 søkere.

Han forteller at Bouvet-sjef Sverre Hurum blant annet vil avholde et møte med «vikaren» for å bedre forstå hvordan de kan bli en attraktiv arbeidsplass for unge. Oppfattelsen er altså at begge parter har noe å lære av hverandre.

Minsteprisen for bedriften som tar oppfordringen er 400 kroner for et dagsverk utført av en elev fra videregående skole, og 300 kroner for ungdomsskoleelev.

I tillegg til å betale lønn for eleven skal Bouvet også avholde en kompetansesamling med 200 konsulenter der det blir kronerulling til aksjonen.

Vinn - vinn

- Arbeidsoppgavene må tilpasses skoleeleven. Samtidig tror vi at elvene har masse kunnskaper, og kanske særlig om IT vil jeg tro. Mange bedrifter vil ha glede å få synspunkter ungdommens ståsted, for eksempel om produktene de tilbyr, sier kommunikasjonsrådgiver i Plan Norge, Unni Claussen til digi.no.

Hun legger til at også generalsekretæren i Plan Norge har utlyst stillingen sin til en skoleelev på OD-dagen.

En rekke andre stillinger er utlyst gjennom nettjenesten Jobbank.no, men foruten Bouvet og et par oppdrag for fagforeningen Tekna sin avdeling på Gjøvik, ser IT-bransjen så langt ut til å glimre med sitt fravær på listen.

digi.no har spurt et utvalg IT-selskaper i Norge om de vil delta. Microsoft, Google og Telenor er så langt de eneste som har svart.

Microsoft har for anledningen «ansatt» en skoleelev som på OD-dagen vil blogge for dem på nettstedet Microsoft alpha. Det skal tas inn ytterligere to elever via selskapers Facebook-sider, som får jobbe i henholdsvis MSN-redaksjonen og på Kinect-stand.

- Vi har ingen felles planlagte aktiviteter denne dagen, men oppfordrer alle våre ansatte til å støtte Operasjon Dagsverk-initiativer i sitt nærmiljø, sier kommunikasjonsdirektør Christine Korme.

I likhet med hos Google Norge, får også Microsoft-ansatte anledning til å bruke noen arbeidsdager i året på veldedighet.

- Vi skal ha to stykker fra Operasjon Dagsverk hos oss denne gangen, akkurat som i fjor, forteller Googes norgessjef Jan Grønbech.

Telenor sier de synes Operasjon Dagsverk gjør en god og viktig jobb, og at de nå ser på hvordan de eventuelt kan bidra. Normalt er dette noe Telenors avdelinger rundt i Norge har anledning til å delta i, men de har ingen oversikt over hvor mange som tar inn OD-elever.

- Vi setter pris på oppfordringen, og skal ta en ekstra runde internt, opplyser Telenors ansvarlig for samfunnsansvar Kristine Meek.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.