BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ber Microsoft gjøre jobben skikkelig

ARM vil heller vente et år ekstra enn å få en dårlig Windows 8-versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 2012 - 09:56

Microsoft skal for første gang tilby en ordinær Windows-versjon til ARM-arkitekturen. Dette vil skje med Windows 8. Det er ventet at Windows 8 vil komme i oktober i år, men dette gjelder ikke nødvendigvis ARM-utgaven, som skal kunne kjøres på ARM-baserte nettbrett og pc-er.

Analytikeren Gus Richard i investeringsbanken Piper Jaffray tror at ARM-versjonen både kommer sent og blir mangelfull, noe som kan sette Microsofts forsøk på å bli relevante i nettbrettmarkedet i fare.

I et intervju med Reuters sier Warren East, administrerende direktør i ARM, at selv om han er begeistret over å se Microsoft kjøre Windows 8 på nettbrett med ARM-teknologi, så kan han vente, slik at Microsoft får det skikkelig til.

– Vi har ventet lenge på at dette skulle skje. Ytterligere seks eller tolv måneder har ingen betydning. Jeg vil mye heller vente så lenge det enn måtte ta å få en kvalitetsopplevelse i stedet for kompromisser, sier East.

Spørsmålet er om Microsoft har like god tid til å vente. Alternativet er Intel-baserte nettbrett, men heller ikke Intel har så langt greid å utfordre ARM i særlig grad på dette området.

En langt fra objektiv observasjon fra East er at Intels kommende brikker for smartmobiler er gode nok, men at de ikke kan konkurrere mot ARMs teknologier.

– Kommer de noen gang til å bli ledere i energieffektivitet? Nei, selvfølgelig ikke. Men de har mye mer å gå på.

East sier at Intel har tatt noen prosessordesigner som aldri har vært ment å brukes i mobiltelefoner og brukket om på disse for å putte dem inn i energieffektivitetsområdet, hvor de ifølge East er tilnærmelsesvis gode nok for mobiltelefoner.

– Folk ønsker å gjøre stadig flere ting med telefonene sine, men batteristørrelsen forblir konstant. Det er som å ha en bil med fast størrelse på drivstofftanken, og du ønsker å kjøre 100 ekstra miles. Du er nødt til å gjøre motoren mer effektiv. Det er dette vi lever av, sier East.

Han sier likevel at selskapet anser Intel som en seriøs konkurrent, og at det er uunngåelig at selskapet teknologier vil bli brukt i noen få smartmobiler.

Samtidig sitter ikke ARM stille og ser på at Intel kommer inn på selskapet enemerker.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.