JUSS OG SAMFUNN

Ber Microsoft oppgi hva Linux bryter med

Linus Torvalds ber Microsoft oppgi hvilke patenter de mener Linux krenker.

16. mai 2007 - 12:00

I et e-postintervju med Information Week har Linus Torvalds uttrykt sitt syn på Microsofts påstand om at Linux og annen programvare i åpen kildekode bryter med til sammen 235 Microsoft-patenter. Linux alene skal krenke 42 Microsoft-patenter.

    Les også:

Av taktiske grunner ønsker ikke Microsoft å oppgi verken hvilke patenter eller hvilke kodelinjer i Linux det dreier seg om.

Torvalds mener Microsoft bør oppgi hvilke patenter det dreier seg om.

– Å oppgi patentene vil enten gjøre det klart at Linux ikke krenker dem i det hele tatt (noe som er fullt ut mulig, særlig hvis patentene er dårlige) eller vil gjøre det mulig å unngå å krenke dem ved å skrive kode for å omgå all slags tåpelighet de måtte hevde, skriver Torvalds.

Han legger til:

– Tror dere ikke at dersom Microsoft virkelig hadde et eller annet virkelig idiotsikkert patent, ville de bare sagt i fra og så ropt «æda bæda»?

Torvalds hevder videre at det er langt mer sannsynlig at Microsoft krenker andres patenter enn at Linux gjør det, gitt at kildekoden til Linux er åpen og at den har vært gjenstand for nitid gransking over mange år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.