JUSS OG SAMFUNN

Ber om hjelp etter brann

Internet Archive rammet.

Til alt hell gikk ikke noe data tapt da det brøt ut brann ved hovedkontoret til The Internet Archive forrige uke. Men stiftelsen bak søker nå hjelp til å gjennoppbygge det som gikk tapt.
Til alt hell gikk ikke noe data tapt da det brøt ut brann ved hovedkontoret til The Internet Archive forrige uke. Men stiftelsen bak søker nå hjelp til å gjennoppbygge det som gikk tapt. Bilde: Internet Archive
11. nov. 2013 - 09:05

Internet Archive, som i en årrekke har arkivert innhold fra webben, ble forrige uke utsatt for brann ved sitt kontor i San Francisco. Innskanningssenteret deres ble totalskadd, men ingen ble skadd og ikke noe data gikk tapt i den dramatiske brannen.

De er mest kjent for «Wayback Machine», hvor brukere kan finne tilbake til nettsider slik de fremsto tidligere. De har også bygget opp et stort arkiv med programvare, hentet ned og digitalisert fra blant annet disketter. De har også digitalisert store mengder analogt innhold, noe som blant annet ble gjort fra digitaliserings-senteret som forrige uke ble rammet av brann.

– Brannen har påminnet oss om at å digitalisere og lage kopier er en god strategi for både tilgang og preservering. Vi har kopi av dataene i Internet Archive på flere lokasjoner, så selv om vår hovedbygning skulle bli rammet av brann, så ville vi ikke mistet det forbløffende innholdet vi alle har jobbet så hardt for å samle, skriver nettarkivet på sin blogg.

Men brannen fikk konsekvenser. Skanningsutstyr for 600.000 dollar ble ødelagt i brannen, og selve bygningen hvor det brant må bygges opp igjen. Nå ber stiftelsen bak tjenesten om at gode krefter donerer penger for å hjelpe dem bygge seg opp etter brannen.

Vil du bidra med en skjerv så kan du gjøre det via denne nettsiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.