Blant annet bredbåndsrutere fra Huawei skal ha så mange sårbarheter at den tyske sikkerhetsforskeren Felix Lindner mener at det er helt unødvendig med bakdører i utstyret.
Blant annet bredbåndsrutere fra Huawei skal ha så mange sårbarheter at den tyske sikkerhetsforskeren Felix Lindner mener at det er helt unødvendig med bakdører i utstyret.

Ber om hjelp fra sin hardeste kritiker

Fant stort hull. Nå får den tyske eksperten besøk.

Huawei, én av Kinas største leverandører av telekomutstyr, er for tiden i søkelyset på grunn av mistanker om spionasje. Situasjonen ble ikke bedre av at en tysk sikkerhetsekspert, Felix «FX» Lindner, avslørte til dels svært dårlig sikkerhet i mange av Huaweis produkter i begynnelsen av oktober.

– Kodekvaliteten er stort sett fra 1990-tallet, sa Lindner den gang. Huawei har siden verken bekreftet eller avkreftet dette.

Men nå viser det seg at Huawei har innsett at selskapet må ta påstandene alvorlig. I et intervju med Reuters forteller John Suffolk, global sjef for kybersikkerheten til Huawei, at selskapet er i ferd med å sende en gruppe teknikere avgårde for å snakke med Lindner. Årsaken til at de ikke har reist tidligere, skal være visumproblemer.

– Vi har i veldig stor grad tatt innover oss Felix' synspunkter, og du vil se at i den kommende perioden at vi har gjort en hel hærskare av tiltak for å håndtere disse problemene, sier Suffolk til Reuters.

Huawei har til nå vært nølende med å engasjere sikkerhetsforskere og hackere som kritiserer selskapet. Men dette er ifølge Suffolk i ferd med å forandre seg, som en del av en bredere endring i selskapet. Denne har vært ledet av Suffolk siden han begynte i Huawei 2011. Tidligere var han IT-sjef for den britiske regjeringen.

– Jeg kan fikse Felix-problemet med noen få kodelinjer. Men jeg er interessert i systemendringer innen Huawei, sier han til Reuters.

    Les også:

Til toppen