Ber om mer bruk av videokom i det offentlige

Fornyingsminister Rigmor Aasrud har besøkt Tandberg og sett videokonferanser i praksis.

Ber om mer bruk av videokom i det offentlige
Statsråd Rigmor Aasrud oppfordrer alle statlige virksomheter til å utarbeide en plan for hvordan de kan øke bruken av digitale kommunikasjonsløsninger. Hun mener disse planene bør iverksettes allerede i 2011. Bilde:

Nylig bekreftet en undersøkelse gjort av Ipsos mori på oppdrag fra Tandberg at norske bedrifter bruker videokonferanser og sosiale medier mer enn danske og svenske.

I går besøkte fornyingsminister Rigmor Aasrud Tandbergs lokaler i Bærum kommune for å se eksempler på bruk av videokonferanser i offentlig sektor. Erfaringer fra Haukeland Sykehus, Sunnaas Sykehus, NAV og Skattetaten tilsvarer dem i det private: Man oppnår reduserte kostnader, bedre tjenester og høyere effektivitet.

Statsråden ber nå det offentlige øke bruken av videokommunikasjon og andre moderne samhandlingsverktøy.

– Jeg oppfordrer alle statlige virksomheter til å utarbeide en plan for hvordan de kan øke bruken av digitale kommunikasjonsløsninger for å øke effektivitet, heve kvaliteten, oppnå miljøgevinster og spare kostnader. Denne planen bør foreligge slik at den kan iverksettes allerede i 2011, sa hun etter besøket hos Tandberg.

    Les også: