Ber om Watson-apper til mobil

IBM kjører åpen konkurranse for bedrifter og enkeltutviklere.

Ber om Watson-apper til mobil
Fra et tidlig forsøk med Watson som mobil app, med spørsmål, svar og forslag til hvordan gå videre med temaet.

To av IBMs mest profilerte initiativ det siste året – Watson for kognitiv informasjonsbehandling og MobileFirst for å skape verdi gjennom mobile applikasjoner – samkjøres i en ny konkurranse der målet er å legge Watsons kraft i alle hender: IBM Watson Mobile Developer Challenge, under slagordet «the power of Watson in the palm of your hand».

Utfordringen går til bedrifter og enkeltutviklere: Kom med ideer til mobile applikasjoner basert på Watson. Ideene til nye applikasjoner kan være rettet mot forbrukere eller mot bedriftsmarkedet. Det eneste kravet er å benytte Watsons nettskytjeneste og gjøre bruk av IBMs kognitive teknologi: Tilgang til store mengder ustrukturerte data, gitt av et system som svarer på spørsmål på naturlig språk, og som lærer av tilbakemeldinger det får.

Watson startet, som kjent, med et prosjekt for å konkurrere i spørrekonkurransen Jeopardy. Siden seieren i 2011 har IBM arbeidet med å anvende teknologien på ulike felter, fra kreftbehandling til finans, med vekslende hell. En kommersiell applikasjon innen behandling av lungekreft ble tilgjengelig i februar i fjor.

Watson-logoen ligger an til å bli blant IBMs mest kjente.
Watson-logoen ligger an til å bli blant IBMs mest kjente.

Systemet kjører på IBMs Power-servere. Forbedringer i teknologien gjør at Watson fysisk sett er redusert til en tidel av sin opprinnelige størrelse, samtidig som ytelsen er økt med en faktor på 24.

Konkurransen
Frist for å innlevere forslag er satt til 31. mars. 28. april skal 25 finalister kåres. Disse mottar det de trenger for å utforme prototyper. I løpet av mai vil fem av disse inviteres til å presentere sine prosjekter til et dommerpanel. 31. mai kunngjøres tre vinnere.

Vinnerne får medlemskap i Watson Ecosystem Program. De vil få veiledning fra IBM slik at de kan utvikle en levedyktig kommersiell applikasjon.

Les mer om: