BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ber Telenor stanse konkurransedrepende avtaler

Konkurransetilsynet ber Telenor om å oppheve avtaler med telebutikker som hindrer konkurranse i salget av mobiltelefoner og andre teleprodukter.

Norsk Telegrambyrå
22. okt. 2002 - 08:01

Det er NetCom som har levert klage på Telenor til Konkurransetilsynet, og bakgrunnen er at Telenor har nektet forhandlere av mobiltelefoner å ta inn produkter fra NetCom. NetCom har fått medhold på alle punkter i sin klage, melder det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

I NetCom og mobilselskapet You tror man at fjerningen av denne konkurransebegrensningen vil føre til økt salg og kanskje lavere priser på teletjenester.

- Alle vet at konkurranse på like vilkår presser ned prisene, og jeg tror at prisene på teletjenester kan gå ned fra dagens nivå, sier administrerende direktør Mikal Rohde i You.

Ifølge Konkurransetilsynets vedtak kan det være frykt for å miste Telenor Mobil som leverandør som har ført til at mange forhandlere har inngått konkurransebegrensende avtaler med selskapet. Tilsynet tror ikke det er jakt på gevinster og fordeler som ligger til grunn for avtalene fra forhandlernes side.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.