Berendsen har NC fra Tektronix

Har du en Netstation-terminal fra Tektronix får du en fullverdig nc (network computer) gjennom en enkel programvareoppgradering. I Norge tilbyr Berendsen Data en pakkeløsning.

Har du en Netstation-terminal fra Tektronix får du en fullverdig nc (network computer) gjennom en enkel programvareoppgradering. I Norge tilbyr Berendsen Data en pakkeløsning.

Netstation er en moderne utgave av noe som lenge var kjent som X-terminal, en betegnelse som sjeldent brukes i dag. Helt siden tidlig på 1990-tallet har X-terminal-entusiaster undret seg over hvorfor så få syntes å feste lit til den omfattende dokumentasjonen om hvor rimelige disse terminalene var i forhold til pc-er i lokalnett. Da Oracle-sjef Larry Ellison lanserte sin nc-tanke i fjor, pekte disse miljøene på at nc-en faktisk hadde eksistert i mange år.

En X-terminal er nemlig en grafisk terminal som kan brukes i ethvert nettverk mot ethvert operativsystem, selv om opphavet er Unix. Tektronix har for eksempel lenge tilbudt programvaren Windd som lar Netstation-brukere kjøre Windows-applikasjoner. Også andre leverandører har tilbudt Windows-terminaler – lenge før Microsoft som nylig kunngjorde en egen Windows-terminal-spesifikasjon.

I februar inngikk Tektronix en avtale med Netscape-datteren Navio Communications. Avtalen gir Tektronix lisens til å levere programvaren Navio NC Navigator for Tektronix som oppgradering og buntet med alle kurante modeller av Tektronix Netstation. Sammen med Java, gjør denne oppgraderingen enhver Netstation til en fullverdig nc.

– Tektronix Netstation kan vi levere straks, sier markedssjef Annelise Kiønig i Tektronix' norske importør Berendsen Data. – I månedsskiftet april-mai vil vi kunne tilby hele pakken med Navigator og Java. Da vil vi også være i stand til å oppgradere de fleste Netstation ute hos kundene.

Kiønig sier hun ser fram til en kraftig vekst i nc-markedet, og peker på at Tektronix-løsningen med sin Windows-kompatibilitet gjennom Windd, er spesielt anvendbart i brukerens overgangsperiode. Som priseksempel nevner hun Tektronix NC-modellen XP200 som uten skjerm kommer på rundt 8000 NOK eks mva. Da får du 20 MB minne, tastatur og mus, samt programvaren Navio NC Navigator, Java og Windd.

Til toppen