Berendsen skal distribuere Agfa-skannere

Agfa-Gevaert Norge AS og Berendsen Data inngikk i juni en avtale som gir Berendsen Data distributørstatus på Agfa skannere og digitale kameraer.

Agfa-Gevaert Norge AS og Berendsen Data inngikk i juni en avtale som gir Berendsen Data distributørstatus på Agfa skannere og digitale kameraer.

Agfas skannere og digitale kameraer distribueres allerede av InfoScan AS og Scribona Computer Products. Berendsen Data er kjent som distributør av blant annet EIZO-skjermer og Adaptec SCSI-kontrollere.

Avtalen mellom Berendsen Data og Agfa omfatter Agfa produktene SnapScan, StudioStar, Arcus II og DuoScan, i tillegg til det digitale kameraet ePhoto 307. Produktene er ifølge Agfa blant de mest etterspurte i markedet, og avtalen er inngått for å kunne tilby produktene til forhandlere i alle segmenter av markedet. Berendsen Data vil lagerføre produktene.

Produktansvarlig hos Agfa, Svein Aaserud, er svært godt fornøyd med valget av Berendsen Data.

- Berendsen har satset bevisst på kvalitetsprodukter og Agfa-produktene passer meget godt inn i deres eksisterende produktspekter, sier han i en pressemelding.

Berendsen Data har ikke tidligere hatt skannere i sortimentet, men salgssjef Morten Hellmann ser store muligheter.

Han forteller i en pressemelding at behovet for innlesing av bilder, tekst og dokumenter har økt enormt, og at Berendsen Data ser et stort potensiale i dette markedet.

Ifølge Agfa har skannermarkedet vokst enormt de siste årene, og i år omsettes det ca. 20.000 A4-skannere i Norge, hvorav 3000 fra Agfa. Tidligere gikk det meste til reklame og grafisk bransje. Nå er de blitt en naturlig del av PC-miljøet i mange ulike bransjer.

Markedet for digitale kameraer er fortsatt i sin begynnelse, men vil ifølge Agfa være et av fremtidens største vekstområder.

Til toppen