Berg og dalbane

Det har gått opp og ned på børsen siden nyttår: Etter kraftig oppgang i går, falt IT-indeksen torsdag med 0,3 prosent. Totalindeksen falt 0,9 prosent.

Torsdagens vinner ble Provida som hoppet opp hele 14,3 prosent til ny notering på 32 kroner. Volumet var imidlertid lavt: Kun 400 aksjer skiftet eier i løpet av dagen. Foreløpig er det ingen nyheter om selskapet annet enn at Finansavisen melder at Kreditkassen og Provida ennå ikke har å forhandlet frem en ny avtale om levering av reskontrosystem til banken.

Også SuperOffice steg pent prosentmessig selv om utslaget i kroner er mindre - fra 6,50 til 7 kroner. Etter et jevnt fall fra børsintroduksjonen på 34 kroner i mars i fjor, flatet aksjen først ut på fem kroner før den altså nå igjen peker forsiktig oppover.

Ellers ble det en sur og kald dag for IT-aksjene på Oslo Børs, etter en meget hyggelig åpning på uka. IT-indeksen falt med 0,3 prosent, blant annet fordi en av indeksens tungvektere, Merkantildata, falt med 1,9 prosent.

Tandberg Data falt 4,6 prosent etter å ha klatret jevnt og trutt gjennom hele desember. Norman Data Defense falt med 1,2 prosent. Det talte neppe til Normans fordel at Dagens Næringsliv og Finansavisen serverte hyggelige nyheter for Normans konkurrent Network Associates.

Etter å ha klatret pent de første dagene av året, ble Iterated dagens IT-taper med et kursfall på 9,4 prosent til 7,25 kroner.

Til toppen