Bergen får egen datamesse til våren

I konkurranse med verdens største datamesse, CeBIT, lanserer bergenseren Tor Moltu ny datamesse til våren.

I konkurranse med verdens største datamesse, CeBIT, lanserer bergenseren Tor Moltu ny datamesse til våren.

Datamesser har ligget brakk i mange år som følge av dårligere tider og laber deltakelse fra utstillere. Men for første gang siden 1999 etableres en ny datamesse i Norge.

Dette til tross for at datamessenes tid synes å være forbi, noe både den amerikanske Comdex og europeiske CeBIT bekrefter.

Nå satser siviløkonom og mangeårig redaktør Tor Moltu i fagtidsskriftet Havbruk friskt på ny datamesse i Bergen. Ifølge Computerworld ble magre år innen oppdrettsnæringen, årsaken til at bergenseren ønsket flere ben å stå på.

Femti utstillere skal allerede være påmeldt i den 2.000 kvadratmeter store datahallen som nå skal fylles opp. Foreløpig er 40 prosent bortbestilt til messen som skjer i mars.

Selskaper som IBM, Microsoft, TCI Computer, Uni Micro og Computerland er blant messedeltakerne, skriver CW.

Moltu håper på mellom 6.000 til 8.000 besøkende. Messen legger opp til seminarer og foredrag med fokus på sikkerhet, Linux, outsourcing og kommunikasjonsløsninger.

Parallelt med Moltus datamesse i Bergen, avvikles verdens største datamesse CeBIT i Hannover fra 10. til 16. mars.

CeBIT har i år som mål å trekke til seg 6.400 utstillere, men foreløpige tall tyder på bare 6.115. Til sammenligning var det 8.600 utstillere i rekordåret 2001.

Ifølge danske Comon har flere av de store selskapene som Hewlett-Packard, Peoplesoft, Phillips og Debitel trukket seg fra årets CeBIT.

Utstillingsarealet er gått ned fra 312.000 til 306.000 kvadratmeter.

Med amerikanske Comdex gikk det enda verre. På sin topp tiltrakk messen seg 200.000 besøkende, men i 2003 var dette redusert til 40.000. I 2003 gikk messarrangøren Key3Media Events konkurs, og i fjor var det ingen som tok opp tradisjonen.

Til toppen