AVTALER & KONTRAKTER

Bergen kommune blir digital

EDB-sjef Endre Rangnes tjener godt på at Bergen velger «Digital Offentlighet».

Avtalen mellom Bergen kommune og EDB er den største løsningskontrakten som er tildelt på IT-siden i norske kommuner så langt i år, hevder EDB.

Avtalen har en varighet på fire år og en samlet verdi på opp mot 25 millioner kroner i denne perioden.

IT-giganten skal ikke bare ha bank og finansmarkedet, men satser også kraftig på kommunene. Den nye løsningsportefølje for norske kommuner «Digital Offentlighet» er et resultat av satsingen på nye løsninger for norske kommuner. Tjenesteorientert arkitektur fra programvarehuset SAP er motoren i det nye tilbudet, mens EDBs ulike løsninger til offentlig sektor er oppgradert med ny funksjonalitet.

Bergen kommune har gjennomført en anbudsprosess inkludert prekvalifisering og bruker-gjennomgang med aktuelle tilbydere.

- Bergen kommune er en en bekreftelse på at våre nye løsninger for norske kommuner er konkurransedyktige i markedet, sier Thomas Christian Holter, direktør offentlig i EDB.

EDB Ressurs- og virksomhetsstyring skal bidra til at kommunen kan jobbe mer effektivt innenfor HR-området og legge til rette for økt digital samhandling med ansatte og innbyggere. EDBs leveranse til Bergen kommune starter i månedskiftet oktober/november i år. Etter planen vil løsningen være fullt implementert hos kommune i løpet av 2009.

HR-løsningen er rollebasert, etablert på webbasert grensesnitt og bygger opp under bruk av åpne standarder og fri programvare. Målet er å skape samspill i dialogen internt i kommunen og på sikt også med innbyggerne som bruker tjenestene. Løsningen tilrettelegger for færre applikasjoner, lavere driftskostnader og reduserte kostnader. Løsningen er basert på en helhetlig og plattformuavhengig løsningsstrategi som gir brukerne utstrakt fleksibilitet og funksjonalitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.