Bergens Tidende med eksklusive websendinger

I ettermiddag åpner Kulturbyen Bergen sine porter. Befinner du deg ikke på Torgallmenningen i regnets sentrum, er Internett det eneste stedet hvor du kan se levende bilder fra begivenheten.

I ettermiddag åpner Kulturbyen Bergen sine porter. Befinner du deg ikke på Torgallmenningen i regnets sentrum, er Internett det eneste stedet hvor du kan se levende bilder fra begivenheten.

Bergens Tidende gikk sammen med det lille Garage-selskapet LIVEweb og sendte direkte på nett fra Nattjazzen i mai 1999. Med bruk av RealPlayer kunne man oppleve et røft bilde av det som pulserte i Bergens natteliv på den tiden. Nå gjentar samarbeidspartnerne opplegget med et stunt under Åpning av Kulturbyen Bergen klokken 17:00.

Allerede klokken 16:00 er papiravisen i gang med sine sendinger fra Torgallmenningen i Bergen sentrum. De har installert seg med en redaksjon i Torgallmenning nummer 7. Samarbeidspartneren LIVEweb har holdt på med websendinger i to år og er nært tilknyttet klubben Garage hvor de ofte sender konserter fra. Sendingene blir sendt i stereolyd og har en hurtighet på mellom tre og fem bilder per sekund.

- Hvor bra dette blir, får vi se på, sier Jan Nyberg som er prosjektansvarlig for Bergens Tidene sin internettsatsing.

I neste måned skal han legge frem et strategidokument for ledelsen i avisen med vyer om hvordan de skal satse videre i den nye digitale verden. Han er enig i at det ikke hadde vært noe ulempe om overføringen hadde blitt en suksess.

- Lyden skal nok bli god, bildene blir vel mer hakkete. Jeg understreker at dette er et stunt som vi ikke har solgt inn verken for annonsører eller sponsorer. Vi starter i det små med spesielle begivenheter, men utelukker ikke at det etter hvert kan dukke opp nyhetssendinger på weben, sier han.

Han sier at strategien fremover medfører eventuelle samarbeid med partnere, uten at han vil være mer spesifikk. Det er imidlertid verdt å merke seg at TV 2 befinner seg i samme by og de har blant annet nyhetssendingene sine liggende ute på web.

Men inntil videre får man altså nøye seg med spesielle hendelser. Nyberg vil ikke anslå hvor mange samtidsbrukere som kan være inne på tjenesten av gangen, men sier de har en rimelig kraftig server som han regner med holder mål. Sendingene blir tilgjengelig fra forsiden på nettstedet til BT.

Etter at kongeparet er på plass og buekorpsene har gjort seg ferdig, starter sceneshowet klokken 18.00.

Og ifølge avisen selv kommer kanskje Sissel innom....

Til toppen