Bergensk håndskrift skal representere oss alle

Innsamlingen av håndskriftprøver for å få Tablet PC-er til å forstå norsk er startet. Det hele foregår på Bryggen i Bergen.

Selskapet Bowne Global Solutions har ifølge BA.no startet innsamlingen av 3000 håndskriftsprøver som skal brukes for å Microsofts Tablet PC-programvare til å forstå norsk skrift.

Innsamlingen startet nå i høst og vil fortsette ut juli neste år.

De første Tablet PC-ene kom på markedet i høst, men kun med støtte for engelsk håndskriftgjenkjennelse. Innen programvaren er blitt tilpasset blant annet norsk, vil markedet stort sett være begrenset til engelskspråklige brukere.

Prosjektleder Ingunn Sognefest i Bowne Global Solutions sier til BA.no at alle mellom 18 og 75 år er velkomne til å besøke selskapet på Bryggen i Bergen for å avlegge skriftprøve. Foreløpig har interessen fra den eldste gruppen vært liten, så spesielt disse oppfordres nå til å delta.

Skriftprøven tar omtrent halvannen time å gjennomføre og utføres på en Tablet PC med todelt skjerm. Øverst står det tegn og ord som testpersonen skal skrive inn nederst på skjermen. Testpersonene belønnes med poeng som kan veksles inn i produkter fra Microsoft. Antall poeng du får avhenger av hvor mange skriftprøver du utfører.

Produktene du kan få er blant annet trådløst tastatur og mus, DVD-leksikon og Xbox-spill.

Vi andre får bare håpe at den bergenske håndskriften er representativ for den som benyttes i resten av landet. ;-)