Berlingske hjelper dansk CNN

I dag ble det tredje skandinaviske CNN-nettstedet åpnet. Danmark fikk sine egne sider under den amerikanske paraplyen der svenske SOL har rettighetene og Berlingske Tidende leverer innholdet..

I dag ble det tredje skandinaviske CNN-nettstedet åpnet. Danmark fikk sine egne sider under den amerikanske paraplyen der svenske SOL har rettighetene og Berlingske Tidende leverer innholdet..

I dag har det vært dansk premiere på CNN danmark.

Det er Berlingske Online, Berlingske Tidendes internettavdeling, som har ansvaret for danske CNN, utpekt av Scandinavia Online (SOL) i Sverige som sitter med koordineringsansvar for CNN-rettighetene.

Samarbeidet mellom den store danske avisen Berlingske Tidende (gjennom forlaget Berlingske Officin) og SOL utvides altså på innholdssiden hvor avisen fra før bidrar med innhold til den allmenne portalen www.sol.dk.

I fjor solgte Berlingske seg ut av danske SOL i fjor gjennom å bytte til seg eierskapet i en dansk byguide for København. Guiden er basert på det amerikanske selskapets CitySearch sin virksomhet, og norske Schibsted har rettighetene til guider i hele Nord-Europa.

Dette er CNN Interactives femte nettsted som ikke er engelskspråklig. De fire andre er: Svenska CNN, CNNNorge, spanske CNNenEspanol og portugisiske CNNenPortuges.

Opplegget til danske SOL er at en egen redaksjon innen Berlingske Online oversetter internasjonale nyheter fra CNNs nettverk og produserer lokale nyheter til tjenesten. I Sverige er den tjenesten knyttet opp mot portalen Passagen, mens i Norge er det VG som sitter med styringen.

- Den journalistiske tradisjonen i Berlingske-gruppen har alltid fokusert på høykvalitets nyhetsjournalistikk. CNNs tradisjon er basert på samme prinsipper, og CNN danmark kommer selvsagt til å holde samme høye standard, sier Bo Mikael, redaktør i danske CNN i en pressemelding.

Det blir dermed en viss forskjell på samarbeidsstrukturen i de tre landene; Sverige, som var først ute, har en egen redaksjon som ikke er tuftet på noen papiravis, Danmarks surfere må stole på Aftenposten-liknende Berlingske og norske nyhetsjunkier på tabloideneren VG.

Til toppen