BEDRIFTSTEKNOLOGI

Berlusconi fikk sin mobillisens

Mobilkonsortiet Blutel er tildelt Italias fjerne mobillisens. I konsortiet inngår foruten det Berlusconi-kontrollerte Mediaset, British Telecom (BT) og Benetton-familien.

Frode Eriksen
23. juli 1999 - 15:23

Det var den italienske industriminister, Pierluigi Bersani, som fredag opplyste at den fjerde lisensen nå er tildelt Blutel-konsortiet, som blant annet består av flere selskap fra de to konsortiene som tapte tildelingen av landets tredje mobillisens i fjor. Da vant et selskap eid av blant annet France Telecom og Deutsche Telekom, som heter Wind. Blant taperne var konsortiet Picienne, der Telenor var en av tre hovedpartnere, sammen med BT og og Mediaset.

Telenor har senere valgt å avvikle ambisjonene om å selge mobiltelefoni i Italia, men det har ikke BT og Mediaset, som nå har fått lisensen de var ute etter.

Det var bare en kandidat til denne lisensen, uten at det betydde at den skulle tildeles nå.

Foruten BT, Mediaset og holdingselskapet til Benetton-familien, består Blutel av Autostrade, Hong-Kong-selskapet Distacom International, Banca Nazionale del Lavoro og Italgas.

De tre eksisterende lisensene i Italia eies og drives av Telecom Italia Mobile (40 prosent eid av Telecom Italia som nå kontrolleres av Olivetti) Omnitel Pronto (kontrollert av tyske Mannesmann)og Wind. Italia er ansett som et attraktivt mobilmarked med over 25 millioner kunder.

Til høsten er det ventet at italienske msyndigheter vil starte arbeidet med å tildele fem UMTS-baserte mobillisenser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.