BEDRIFTSTEKNOLOGI

Berøringsmatte for stasjonære PC-er

Interlink tilbyr nå VersaPad, en berøringsmatte (touchpad) for vanlige PC-er. Inkludert på enheten er også to striper for scrolling vertikal og horisontalt, samt en programmerbar hurtigtastrekke.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 1998 - 15:21
Programmerbar berøringsmatte: Interlink Electronics VersaPad.
Programmerbar berøringsmatte: Interlink Electronics VersaPad.

VersaPad er en trykkfølsom plate som kan styres ved å bruke fingertuppen eller en medfølgende spesialpenn.

I tillegg til selve platen, er det to trykkfølsomme striper hvor man ved hjelp av fingertuppen kan få vinduene på skjermen til å rulle horisontalt og vertikalt. Hardere trykk gir raskere rulling. VersaPad er også utstyrt med fem ekstra taster som man kan programmere slik at de tilsvarer vanlige kommandoer i applikasjonen man kjører på PC-en, for eksempel "kopier", "klipp ut", "lim inn" osv.

VersaPad er utstyrt med to musknapper, men man kan faktisk både klikke og dra objekter ved bare å bruke trykkplaten også. Selv dobbeltklikking er det mulig å gjøre ved hjelp av selve platen.

Den medfølgende pennen kan brukes til å skrive for hånd eller til tegning hvor det er behov for større nøyaktighet enn ved vanlig bruk.

For å utnytte all funksjonaliteten VersaPad har, må man kjøre Windows 95, men enheten kan brukes som en vanlig to-knappers mus under blant annet MS-DOS, Windows 3.1 og Windows NT.

Foruten det etablerte forhandlerapparatet, selges VersaPad også direkte av Interlink via selskapets nettsted. Prisen er da 49,95 dollar.

(Kilder: Interlink Electronics, Eurotrade Computer, Interlink)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.