Bertelsmann og EMI snart i havn

Den tyske mediegiganten Bertelsmann er i ferd med å kjøpe opp det britiske plateselskapet EMI. En avklaring rundt fusjonen skal være like rundt hjørnet, melder amerikanske medier.

Det tyske medieselskapet Bertelsmann er i ferd med å ta over det store, britiske plateselskapet EMI. Samtalene mellom de to selskapene har pågått en stund og nå ryktes det at partene har hamret ut en avtale.

Les mer om planene:Musikkgiganter vil spille sammen


Ifølge den amerikanske avisen Los Angeles Times skal en avtale være klar innen to uker- eller kanskje allerede neste onsdag. Det opplyser kilder nærstående til prosessen.

Hvis det blir en fusjon mellom Bertelsmanns plateselskap BMG og EMI vil dette skape en gigant i platemarkedet. Men fusjonen må også ses i lys av Bertelsmann nylige engasjement i Napster . Bertelsmann er ute etter å bli den ledene aktøren på musikk- også over Internett innen kort tid.

Les mer om Napster og Bertelsmann:Bertelsmann sluker Napster


Hvordan amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter ser på en eventuell sammenslåing av Bertelsmanns BMG og EMI er enda usikkert, men flere mener at denne bør kunne gå igjennom.

Warner Music fikk for kort tid tilbake rødt lys fra amerikanske myndigheter hva gjaldt fusjon med EMI, men da var den pågående fusjonen mellom America Online og Time Warner hovedårsak.

Les mer om EMI-fusjonen som sprakk:Umusikalsk mellom EMI og Time Warner

Til toppen