Bertelsmann og Microsoft sammen om kabel-TV

Tyske Bertelsmann og programvaregiganten Microsoft vurderer å gå sammen for å kjøpe deler av Deutsche Telekoms kabel-TV-nettverk.

Tyske Bertelsmann og programvaregiganten Microsoft vurderer å gå sammen for å kjøpe deler av Deutsche Telekoms kabel-TV-nettverk.

Torsdagens utspill, som blant annet er omtalt i Wall Street Journals nettutgave (WSJ), tar utgangspunkt i en melding som gikk ut fra Deutsche Telekom (DT) på nyåret om at selskapet ønsket å selge ut sin kabel-TV-virksomhet. DT meldte da at man ønsket å splitte opp sitt nettverk, bestående av 17 millioner abonnenter, i ni regionale selskaper, og at tyskerne selv sannsynligvis ville "beholde eierandeler i noen av dem".

Nå sier altså styreformann Thomas Middelhoff at Bertelsmann "er i samtaler med Microsoft om å kjøpe deler av DTs kabelnettverk".

Ytterligere detaljer om samtalene er foreløpig ikke kjent, og ingen talspersoner for verken Bertelsmann eller Microsoft ønsker å kommentere saken ytterligere annet enn at "alle tre selskaper er i et miljø som møtes med jevne mellomrom".

Ifølge NewsCom har imidlertid DTs arbeid med å gjøre sin kabel-TV-virksomhet så lekker som mulig overfor mulige kjøpere vært så vellykket at en rekke aktører kan tenkes å være interessert i å legge inn et bud på virksomheten. Noen prisantydning foreligger foreløpig ikke, men legger en dagens amerikanske tilstander til grunn for et eventuelt utsalg av DTs kabel-TV-virksomhet kan man allerede snakke om beløp i størrelsesorden 30 milliarder tyske mark, omlag 126 milliarder norske kroner.

Dette er imidlertid langt unna det som det tyske magasinet Der Spiegel hevder Bertelsmann og Microsoft vil være villig til å betale. En ubekreftet melding i ukebladet påstår at Bertelsmann og Microsoft vil tilby mellom ni og ti milliarder mark for nettverket, som i en vurdering utført av Deutsche Bank AG forøvrig er anslått å være verdt mellom fem og ni milliarder mark.

Til toppen