JUSS OG SAMFUNN

Bertelsmann-selskap inn i online-forlag

Det amerikanske forlaget Random House skal være i kjøpsforhandlinger med online-forlaget Xlibris. Random House er eid av den tyske mediegiganten Bertelsmann.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. apr. 2000 - 19:02

Xliberis er annerledes enn de andre forlagene man er kjent med. I stedet for å trykke en forfatters bok, og markedføre den, gjør Xliberis dette "on demand." Det vil si: Ønsker du en bok utgitt på forlaget, sender du inn en bestilling og får boken enten elektronisk eller som en helt vanlig bok med perm.

Xliberis markedsfører bøkene i listen sin gjennom nettbokhandlere som Amazon.com med flere. Forlaget har utgitt mer enn 600 titler siden de startet opp for tre år siden.

Random House er derimot et tradisjonelt forlag, og et av de større i USA og Europa. Selskapet ønsker ifølge Wall Street Journal å kjøpe deler av online-forlaget. Det er ikke kjent hvor mye forlagsgiganten vil ut med, men etter hva Wall Street Journal skriver skal forlaget være interessert i en eierpost på 49 prosent.

Grunnen til at Random House skal være interessert i Xliberis er markedet for bøker med et opplag på under 1000 kopier. Dette markedet kan være lukrativt når man tar i bruk ny teknologi, som Xliberis gjør. Men også online-forlagets kunnskaper innenfor elektronisk publisering og distribusjon er viktig for Random House, opplyser personer nært knyttet til forlaget til Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.