Bertelsmann sluker Napster

Mediegiganten Bertelsman går nå inn i musikktilbyderen Napster. Samtidig frafaller Bertelsmann sine tidligere rettslige klager mot selskapet.

Mediegiganten Bertelsman går nå inn i musikktilbyderen Napster. Samtidig frafaller Bertelsmann sine tidligere rettslige klager mot selskapet.

  • Juss og samfunn

Bertelsmann vil gjøre folk av Napster, og inngikk i dag en avtale med selskapet om kjøp av en større post av aksjene i selskapet.

Samtidig kommer Bertelsmann til å legge frem en plan for hvordan Napster kan drives lovlig, det sier Alexander Adler, pressetalsmann for Bertelsmann e-Commerce Group til digitoday.no.

Endringene i forretningsmodellen går ut på at musikkfilene som deles i Napster-systemet skal betales for og at selskapene som står bak musikken skal få betalt, sier Adler til digitoday.no.

Adler bekrefter dermed at Bertelsmann er på full fart inn i Napster, som tyske Netzeitung skriver tirsdag.

For tiden har Napster 37 millioner kunder registrert. Daglig blir mellom 20 og 30 millioner sanger lastet ned via tjenesten, skriver Netzeitung.

Napster har i lang tid vært involvert i rettssaker med store deler av verdens musikkbransje, blant annet Bertelsmanns eget Bertelsmann Music Group. Disse rettsakene blir nå frafalt, sier Adler til digitoday.no.

- Vi håper nå at de andre plateselskapene vil frafalle kravene, slik at vi i stedet for å sloss mot fremtiden kan bygge den opp, sier Adler til digitoday.no.

Netzeitung skriver at Bertelsmann er beredt til å betale et tosiffret millionbeløp (dollar) for Napster. Inntil videre skal Bertelsmann yte et større konvertibelt lån til Napster, for å implementere den nye og lovlige forretningsmodellen.

Til toppen