Bertelsmann utsetter bol.com-notering

Den tyske mediegiganten Bertelsmann utsetter børsnoteringen av bol.com, selskapets nettbokhandel. Grunnen er at dotcom-selskaper nå får hard medfart på verdens børser.

Bol.com, som tidligere kjøpte opp den nordiske nettbokhandelen Bokus.com, blir allikevel ikke satt på børs i Tyskland. Selskapet skulle etter planen bli satt på den tyske teknologibørsen Neuer Markt, skriver Wall Street Journal.

Det er det tyske medieselskapet Bertelsmann som står bak Bol.com (Bol betyr Bertelsmann OnLine), og mediegiganten er i hard konkurranse med Amazon.com om å ta markeder i USA og Europa. I USA er det Barnes and Noble som er Bertelsmanns nettbokhandler.

I et håp om å få inn en ny fantasi-notering med ditto kjempegevinster ville Bertelsmann selge unna 25 prosent av aksjene i Bol.com. Men etter krakket blant internettselskaper, og da særlig selskaper som driver med salg over nettet, trekker mediegiganten seg. Det er ikke kjent hvor mye Bol.com ble verdsatt til i forbindelse med den planlagte børsintroduksjonen.

Det kan komme på tale å prøve seg igjen. Men representanter for Bol.com sier til Wall Street Journal at klimaet i kapitalmarkedet må bedre seg betraktelig. - Den tyske børsen Neuer Markt må opp minst 25 prosent før vi kaster oss utpå, forteller kilden til Wall Street Journal.

Dette er den siste utsettelsen i en lang rekke utsettelser som følge av knekket blant teknologi- og internettaksjene. Blant annet fant CMGI, som eier AltaVista, at tiden ikke var moden for den planlagte børsdebuten.

Les :


Bertelsmann-selskap inn i online-forlag
Bertelsmann sier farvel med AOL Europa
Nordisk bokhandel får mediegigant på eiersiden

Til toppen