JUSS OG SAMFUNN

Beryktet hacker ble straffet

Denne uken fikk LetsBuyIts tyske "redningsmann" både fengselsstraff og en saftig bot.

30. mai 2002 - 13:30
Introduksjon til webtjenesten til Kim Schmitz (Kimpire). <i>Faksimile:  Kimpire</i>
Introduksjon til webtjenesten til Kim Schmitz (Kimpire). Faksimile:  Kimpire

Kim Schmitz greide i fjor å skaffe seg mye positiv PR og hype etter at han ble lansert som e-handelstjenesten LetsBuyIts redningsmann. Han var samtidig den som skulle hevne Osama Bin Ladens 11. september-aksjon ved å utlove en milliondusør til den som kapret terroristlederen.

Tidlig i denne uken ble Schmitz dømt i en rettssal i München etter å ha blitt arrestert i Bangkok i januar og fraktet tilbake til moderlandet.

Nyhetsbyrået AP opplyser at han ble dømt til 20 måneders betinget fengsel og en bot på 100.000 euro (NOK 743.000 etter dagens kurser) etter å ha blitt funnet skyldig i å ha manipulert aksjekursene slik at han kunne ta ut en milliongevinst.

Allerede i februar i fjor ble det fremmet beskyldninger om at Schmitz hadde fusket.

Vis mer

Schmitz, som før han tok tittelen investor var en selvutnevnt "hacker" som beveget seg på kanten av loven, mente han i form av å være en ekstern investor ikke kunne beskyldes for å drive innsidehandel og manipulere aksjekursene.

Han innrømmet i retten at han ikke hadde hatt økonomiske midler til å redde LetsBuyIt, men at han hadde involvert seg for å gi administrerende direktør John Palmer bedre tid til å redde selskapet.

Schmitz tilbød opprinnelig å spytte inn mellom ni og ti millioner norske kroner i e-handelsvirksomheten mot at styret skulle sende ut en positiv pressemelding. Pressemeldingen ble sendt og dermed steg aksjekursen med 100 prosent. Schmitz kunne ta ut en milliongevinst på 1,2 millioner euro.

Bryter den store luringen loven i den betingede fengselsperioden, blir han sperret inne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.