Beryktet hacker blir Obama-rådgiver

Utnevnelsen gjør «Dark Tangent» til kollega med tidligere sjefer for FBI og CIA.

9. juni 2009 - 14:40

Fredag ble sammensetningen av et sentralt amerikansk sikkerhetsorgan, HSAC, kjent: Department of Homeland Security Advisory Council.

Kriteriet for rådet er at det skal settes sammen av individer med bred erfaring fra sikkerhet og politikk, innen det offentlige, privat sektor og akademia.

Blant de 16 som er utnevnt, er Jeff Moss, alias «Dark Tangent». Moss er kjent som gründer av de årvisse hackersamlingene Black Hat og Defcon. Han har arbeidet med IT-sikkerhet hos Ernst & Young og i Secure Computing Corporation.

Sammen med Moss sitter blant annet tidligere FBI-sjef Louis Freeh og tidligere CIA-sjef William Webster. HSAC er ikke begrenset til kybersikkerhet, men skal levere synspunkter på alt som har med USAs helhetlige sikkerhet å gjøre.

I et intervju med Techweb sier Moss at utnevnelsen kom uventet.

– Det jeg tror det var ute etter, var et yngre perspektiv, fra en som er vokst opp med datamaskiner. Jeg er overrasket over at de valgte meg i stedet for en person som Bruce Schneier. Jeg vet ikke om han fikk et tilbud eller ikke. Men jeg tror de absolutt var ute etter et friskt pust utenfra.

(Bruce Schneier er en anerkjent og respektert ekspert på IT-sikkerhet, som ved flere anledninger har utfordret etablerte oppfatninger og praksis i det offentlige.)

Moss sier hans nye rolle i HSAC vil oppmuntre til mer kommunikasjon mellom myndigheter og hackere. Begge kategorier er deltakere på Black Hat og Defcon.

USAs president Barack Obama har lagt stor vekt på å styrke USAs kyberforsvar. Han ventes å utnevne en såkalt «kybertsar» med det første.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.