Beskjeden start for billig Windows

Windows-utgaven beregnet på fattige land med mye piratkopiering har fått en beskjeden start.

Windows-utgaven beregnet på fattige land med mye piratkopiering har fått en beskjeden start.

På Microsofts årlige analytikerkonferanse avslørte Will Poole, sjef for Windows Client-avdelingen i selskapet, at det er solgt 100.000 eksemplarer av Windows XP Starter Edition. Dette er en spesielt rimelig Windows-versjon – med klare begrensninger for både bruker og maskinvare – som per i dag er tilgjengelig i 22 utvalgte land preget av både fattigdom og en høy grad av piratkopiering. Den selges bare forhåndsinstallert på rimelige PC-er som selges på spesielle vilkår til lokalbefolkningen, gjerne med støtte fra det offentlige.

    Les også:

I Thailand, India og Malaysia tilbys Starter Edition på lokale språk. Den er videre tilgjengelig i Russland og i Latin Amerika, på russisk, portugisisk og spansk. Microsoft har lagt opp til at de første introduksjonene har mer preg av pilotprosjekter enn av støyende markedsføring. Selv om 100.000 eksemplarer på nærmere ett år kan synes svært beskjedent, er Poole fornøyd med utviklingen.

Han ser for seg at også bredbåndsoperatører kan trekkes inn i prosjektene, og ser for seg at kunder kan tilbys PC med Starter Edition og bredbånd til i underkant av 15 dollar – mindre enn 600 kroner – i måneden.

Til toppen