Beskyldes for falskt intervju med Gates

(NTB): En norsk journalist beskyldes for å ha fabrikkert et intervju med den mektige Microsoft-sjefen Bill Gates. Intervjuet har stått på trykk både i magasinet Mann og i svenske Aftonbladet.

- Via sin personlige assistent hevder Bill Gates at intervjuet aldri har funnet sted og at han ikke har flydd rutefly i den aktuelle perioden, sier kommunikasjonssjef Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge til Dagens Næringsliv.

I intervjuet svarer Bill Gates blant annet på spørsmål om hvor mye kontanter han har på seg og om han har for vane å vedde penger.

Journalist Bjørn Benkow, som skrev artikkelen, hevder intervjuet er ekte. Ifølge db.no har han gjort flere stjerneintervjuer for Aftonbladet, blant annet med Oprah Winfrey og Tom Cruise.

Mann, som gis ut av Hjemmet Mortensen, har i snitt 122.000 lesere per måned og et opplag på 16.500 eksemplarer. Redaktør Knut Christian Moeng legger seg flat etter flausen.

- Jeg overtok redaktørstolen for et halvt år siden, og frilanseren har skrevet flere gode saker for oss tidligere. Derfor har jeg ikke sett noen grunn til å kontrollsjekke ham. Jeg har ingen problemer med å ta på meg det hele og fulle ansvaret i denne saken, sier Moeng.

Til toppen