BEDRIFTSTEKNOLOGI

Beskytt PC-en din med en fingeravtrykkleser

I/O Software annonserte denne uken et fingeravtrykk-basert sikkerhetssystem som hindrer at PC-en starter opp hvis ikke brukerens fingeravtrykk er registrert i programvaren.

19. jan. 1998 - 12:45

Systemet er basert på en billig ROM-basert (Read-Only Memory) programvareløsning og Sonys Fingerprint Identification Unit (FIU), som er en komplett, liten fingeravtrykkleser. ROM-en, som fungerer som en utvidelse av PC-ens BIOS (Basic Input/Output System) vil bli gjort tilgjengelig enten som en fastvareoppgradering til eksisterende PC-er, eller på et innstikkskort.

I/O Software forventer at de største BIOS-produsentene vil integrere fastvaren inn i de fleste nye PC-er i løp av første halvår i år.

Sikkerhetssystemet sperrer for tilgang til disketter og harddisker hvis ikke brukeren har riktig fingeravtrykk, kombinert med riktig brukernavn og passord. Systemet støtter inntil 64 brukere per PC. Nye brukere legges inn ved hjelp av et menysystem lagret i ROM-en, men det følger også med et Windows-basert program for vedlikehold av brukerinformasjonen.

Å installere systemet på en PC består stort sett å koble FIU-en til en seriellport og å koble inn BIOS-utvidelsen. Hvordan dette gjøres, vil variere nok variere fra maskin til maskin, men for de fleste eldre PC-er vil nok løsningen med et innstikkskort være det mest aktuelle. Da starter BIOS-utvidelsen som oftest opp av seg selv.

Fordi koden vil lagres i systemets BIOS, vil sikkerhetssystemet ifølge I/O Software fungere sammen med enhver type operativsystem, inkludert Windows, Unix og DOS.

Tas Dienes, visepresident og operativ leder for I/O Software, sier i en pressemelding at det at man slipper å slite med drivere, operativsystemversjoner og konflikter med andre programmer, er en av de viktigste fordelene med dette systemet.

Noen pris for systemet er ennå ikke oppgitt siden det ikke har kommet på markedet ennå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.