Beskytter seg med salg til ansatte

Lønnsomme konsulenter i Computas er kjøpt av eiere som vil selge til de ansatte.

Lønnsomme konsulenter i Computas er kjøpt av eiere som vil selge til de ansatte.

Konsulentselskapet Computas er kjøpt opp av ledelsen og Petter Olsens invisteringsselskap Firmament, melder Finansavisen.

Administrerende direktør Trond Eilertsen har sammen med syv andre i ledelsen kjøpt mellom 30 og 40 prosent av selskapet, Firmament står for resten.

Four Seasons Venture har tidligere eid 59 prosent av selskapet, men skal nå være på vei ut. Det samme gjelder Veritas, som Computas skiltes fra for 20 år siden, og som fremdeles eide 10 prosent.

Planen er nå å selge andeler til de ansatte. Helst skal de ansatte kjøpe 34 prosent, for på den måten å gi dem mulighet til å ivareta sine interesser i selskapet, skriver Finansavisen. Selskapet har kjempet mot oppkjøp fra større aktører, og også i denne runden var det andre på banen.

De nye eierne planlegger å fortsette med selskapets strategi som den er i dag.

Computas har sin tyngde innen offentlig sektor, og har tjent bra med penger de siste årene. Omsetningen i 2004 ble 92,2 millioner kroner og driftsresultatet på 12,9 millioner kroner. I år regner Eilertsen med en omsetning på 95 millioner og et resultat på mellom 8 og 10 millioner.

Til toppen