BEDRIFTSTEKNOLOGI

Beslag på 130 millioner dollar i piratkopiert programvare

USAs tollvesen har beslaglagt en container full av piratkopiert programvare og avslørt et ulovlig lager, med verdier for til sammen 130 millioner dollar.

19. nov. 2001 - 07:49

Tollvesenet avslørte en container med av ulovlig kopiert programvare verdt 100 millioner dollar på havna i Los Angeles, mens det lokale politiet avslørte et privatlager med ytterligere 30 millioner dollar i piratkopier.

Etterlikningene av programpakker med ulike utgaver av Microsoft Windows samt virusvern fra Symantec var så godt laget at myndighetene måtte ty til eksperter fra Microsoft for å fastslå at de var uekte. Falske lisensavtaler, registreringskort, strekkoder og merkelapper var til forveksling lik originalene. Bare hologrammet på CD-ene viste at varene var piratkopiert.

Det ble arrestert fire taiwanske statsborgere, alle med gyldig oppholdstillatelse i USA.

Piratligaen ble avslørt etter en atten måneder lang operasjon der de blant annet betalte 57.500 dollar til en agent som skulle hjelpe dem med å smugle varene inn i USA.

Varene var beregnet på å selges på datamesser, småbutikker og Internett.

Beslagene er historiens største av ulovlig kopiert programvare.

Mesteparten besto av operativsystemene Windows ME og Windows 2000 professional. Det var dessuten 4.000 kopier av håndbøker for Windows XP i containeren. Det antas følgelig at ligaen hadde på gang en storstilt piratkopiering også av Microsofts nyeste operativsystem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.