BEDRIFTSTEKNOLOGI

Beslutningsstøtte til mobilen

Cognos lanserer en løsning for beslutningsstøtte til mobiltelefoner.

2. okt. 2006 - 09:06

Cognos har klargjort for lansering et verktøy for beslutningsstøtte på mobiltelefoner, Cognos 8 Go! Mobile.

Ifølge Cognos krever eksisterende løsninger for beslutningstøtte til mobile medarbeidere enten PC-skjerm eller kopling til en lokal server. Fravær av brukervennlige regneark, ingen mulighet for å overføre data som en PDF-fil og langsom nedlasting av html-sider, er noen av hindrene ledere hittil har møtt, heter det.

Cognos 8 Go! Mobile beskrives som en mobiloptimalisert versjon av Cognos-programvaren brukerne allerede er kjent med fra den nettleserbaserte løsningen.

– For mange ledere er det en forutsetning for å ta riktige beslutninger at de sitter med oppdaterte rapporter og analyser. Med vår nye mobile løsning kan de hente opp informasjon i et møte eller når de er ute og reiser. Vi har ikke redusert mulighetene på Cognos 8 Go! Mobile i forhold til den PC-baserte løsningen. All informasjon som ligger i systemet er tilgjengelig også på mobil, sier salgsdirektør Ragnar Røkke i Cognos Norge.

Den mobile klienten kommer blant annet med Author Once, som gjør alle rapporter som generert tilgjengelig for dem med tilgang, uavhengig av om de henter det på nettet, fra en sentral løsning eller på mobil.

Verktøyet omfatter en løsning for å sikre at tilgang til systemet blir sperret med en gang en mobiltelefon blir mistet eller stjålet.

Gold Associates, et analysebyrå som dekker det mobile markedet, mener mobile løsninger for beslutningsstøtte vil bli stadig mer etterspurt. De tror at 75 prosent av alle virksomheter vil ha mobile løsninger for sine ansatte i løpet av de neste tre årene.

Cognos 8 Go! Mobile er det tredje produktet i Cognos 8 Go!- porteføljen. Tidligere i år lanserte selskapet Cognos 8 Go! Search Service, som forenkler søk etter informasjon betydelig og Cognos 8 Go! Office Connection som gjør det enkelt for brukere å få fram og endret eksisterende rapporter og analyser i Excel, PowerPoint og Word.

De første kundene tar i bruk Cognos 8 Go! Mobile allerede nå. I løpet av 2007 vil løsningen være tilgjengelig for alle brukere av Windows Mobile, Symbian og BlackBerry.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.