Best å jobbe i IT-bransjen

IT-selskaper dominerer listen over Norges beste arbeidsplasser.

Best å jobbe i IT-bransjen

IT-selskaper dominerer listen over Norges beste arbeidsplasser.

Et hundretalls virksomheter har deltatt i konkurransen om å bli Norges beste arbeidsplass 2009.

Totalt har over 10 000 medarbeidere besvart undersøkelsen som danner grunnlaget for kåringen, som arrangeres av Great Place to Work Institute.

Konkurransen er delt inn i to kategorier, en for over 250 ansatte og en for mellomstore virksomheter med mellom 50 og 250 ansatte.

IT-selskaper topper begge kategoriene, og totalt sett må IT-bransjen sies å dominere listen over de beste arbeidsplassene i landet.

Microsoft tar topplasseringen i gruppen for mellomstore selskaper for fjerde gang. Tandberg kåres til beste store bedrift, også de er en gjenganger i denne årlige konkurransen. Begge selskapene forsvarer eller bedrer dermed posisjonen de oppnådde i fjor.

– Det er interessant å legge merke til ulikhetene mellom de to vinnerne. Hos begge er tilliten til ledelsen høy, men mens Microsoft først og fremst poengterer systematikken og kontinuiteten i forbedringsarbeidet, legger Tandberg mest vekt på skape entusiasme og har en mer improvisasjonspreget satsing. Dette viser at det er mange veier som fører til Rom. Det viktigste er at man har fokus på ansattes fremgang og trivsel, og er tro mot sin filosofi. Det er slik tillit skapes, sier Bjørn E. Hviding i Great Place to Work Institute Norge.

Norges beste arbeidsplasser 2009 (mellomstore):

 1. Microsoft
 2. SAS Institute
 3. Webstep
 4. Optimum
 5. Cisco
 6. Umoe Consulting
 7. Kantega
 8. Decoteam daVinci
 9. Abbott
 10. Pharmaq

Norges beste arbeidsplasser 2009 (store):

 1. Tandberg
 2. FINN.no
 3. Steria
 4. Statkraft
 5. Canon
 6. Berg-Hansen Reisebureau
 7. Storebrand
 8. Adecco
 9. Bertel O. Steen
 10. Nikita

Selskapene som utmerker seg i den norske kåringen blir nominert til den prestisjefylte kåringen av Europas 100 beste arbeidsplasser. I fjor var fem av Europas beste bedrifter norske.

    Les også:

Til toppen