BEDRIFTSTEKNOLOGI

Best på Cebit ’98

Hvert år blir det kåret Cebit Highlights. Dette er en pris som blir gitt på bakgrunn av hva redaksjonen i det tyske datamagasinet Chip stemmer på. I år var det 1300 påmeldte produkter, og digi.no gir deg vinnerne.

20. mars 1998 - 18:39

Jobben redaksjonen i Chip har utført, er enorm. Å teste 1300 produkter og å holde oversikten over dem, er en utrolig bragd.

Produktene konkurrerte i fire kategorier:

  • beste programvare
  • beste maskinvare
  • beste kommunikasjonsprodukt, og...
  • ...en spesialpris, som i år var beste produkt for barn.

I kategorien for beste programvare vant stemmegjenkjenningsprogramvaren Via Voice Transcription fra IBM. Denne leveres sammen med Olympus D1000, en digital diktafon, og kommer på markedet i slutten av april. Prisen blir rundt 800 tyske mark.

Premien for beste maskinvare fikk det svenske selskapet MultiQ med sin Flat Panel Computer (FPC). Dette er en komplett PC med innebygget flatskjerm. CD-ROM-spilleren og diskettstasjonen er plassert i en liten sokkel. FPC vil i løp av kort tid komme på markedet og forventet pris er omtrent 7000 mark.

Beste kommunikasjonsprodukt ble Alcatels Internet Screenphone. Apparatet består av en integrert skjeerm, en telefon og et uttrekkbart tastatur. Brukeren kan i tillegg til å telefonere over Internett, også sende og motta faks og e-post. Prisen vil ligge under 1000 mark.

Det mest barnevennlige produktet på Cebit er Siemens Storyteller, en liten plastfigur med innebygget prosessor. Denne kan fortelle eventyr, og man kan leke spørrekonkurranse sammen med den. Prisen på Storyteller er fortsatt ikke klar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.