KARRIERE

- Best rustet til å takle nedgangstider

IT-bransjen er godt rustet til å overleve i finanskrisen, mener Microsoft Norge-sjef Knut Aasrud.

IT-bransjen kan levere teknologi som kan hjelpe andre næringer til å spare penger og har derfor større forutsetninger for å overleve en krisetid, mener Aasrud.
IT-bransjen kan levere teknologi som kan hjelpe andre næringer til å spare penger og har derfor større forutsetninger for å overleve en krisetid, mener Aasrud.
8. jan. 2009 - 07:38

Finansuroen vil påvirke alle bransjer. Foreløpig er det bygg- og anlegg, eiendomssalg og reiseliv som har blitt hardest rammet.

Men også de amerikanske IT-gigantene har grunn til å skjelve. Ryktene på Microsoft og IBMs egne nettsteder vil ha det til at flere tusen stillinger står for hugg.

Administrerende direktør Knut Morten Aasrud i Microsoft Norge ønsker ikke å kommentere ryktene, men presiserer at norgeskontoret på ingen måte har ansettelsesstopp.

Selskapet har rekruttert friskt de fire siste årene og har vokst fra 150 i 2004 til i dag 250 ansatte.

– Alle bransjer vil bli berørt av en krise, men IT er tross alt den næringen som kan klare seg godt ettersom vil tilbyr løsninger som kan spare kostnader og gjøre forretningsdrift mer lønnsomt, sier Aasrud til digi.no.

Selv har han tatt egen medisin og har skåret ned reisevirksomhet for sine ansatte med 20 prosent som har spart selskapet for mange penger.

– Vi har jo teknologi som skal kunne gi innsparing, blant annet Live Meeting og andre verktøy for samhandling. Senest i går kjørte vi møter her lokalt mot våre partnere i Sverige, Danmark, Finland, München og Paris på nett som fungerte helt optimalt, forteller han.

Verdens største programvarehus har 94.000 ansatte fordelt på 140 land. Selv om Microsoft ikke går ut med enkelttall for landene de opererer i, er Norge blant de landene som går best i Europa.

I 2007 hadde Microsoft Norge en vekst på over 30 prosent innenfor alle produktene i serversegmentet. Windows Server og databaseløsningen SQL Server vokste med henholdsvis 15 og 50 prosent.

    Les også:

I markedet for små- og mellomstore bedrifter har veksten vært på hele 37 prosent i det norske markedet.

Hvor mye av det som kommer fra Microsofts økonomi og ERP-løsninger, kontra Microsofts mer tradisjonelle Windows og Office salg er ikke kjent.

– Vi skal fortsatt ta markedsandeler, og vi ser for oss en kraftig vekst på virtualisering, sier Aasrud.

Servervirtualisering styrt fra ett grensesnitt gir ikke bare effektivitet, men vil også spare strøm. Også applikasjons virtualisering vil få en kraftig vekst, spår Aasrud der bedrifter tar i bruk ny og kostnadseffektiv teknologi som kan tilpasses bedriftenes teknologiske arv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.