Bestill helsetjenester over nettet

Mellom 60 og 70 norske legekontorer vil i løpet høsten kunne tilby pasientene bestillingstjenester over Internett.

Nordlys skriver i dag at Utsikten legesenter i Tromsø er det første legekontoret i Nord-Norge som kan tilby en webbasert tjeneste hvor pasientene kan bestille legetimer, resepter eller legeattester over Internett. Tjenesten åpnet onsdag denne uken.

Systemet er utviklet av Deriga i samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet og i kommunikasjon med Datatilsynet.

Ifølge daglig leder i Deriga, Nils Vold, har selskapet siden i fjor sommer testet systemet ved nærmere 20 legekontorer i Midt-Norge. Men nå er systemet klart for kommersialisering.

Vold forteller til digi.no at omtrent 60 legekontorer i Sør- og Øst-Norge vil knyttes til systemet, som kalles medAccess, i løpet av høsten.

    Les også:

- Vi er avhengige av et samarbeid med regionenes helsenett. Arbeidet er kommet lengst i Midt-Norge og i Nord-Norge, mens helsenettet i vest av en eller annen grunn ikke er kommet i gang, sier Vold.

Han forklarer at for legekontorene er det snakk om en oppstartsavgift på 8000 kroner, i tillegg til årlig avgift på 6800 kroner. Dette inkluderer design av hjemmeside, eget domenenavn og drift av tjenesten. Legekontorene blir utstyrt med et administrasjonsverktøy for å ta seg av henvendelsene fra pasientene samt for å gjøre endringer på websidene.

Vold tror ikke prisen er noen uoverstigelig terskel for legekontorene.

I tillegg til de nevnte tjenestene, støtter systemet også et skjema hvor pasientene kan sende meldinger til legen, samt bekreftelse og påminnelse over SMS.

Ifølge Nordlys er tjenesten tatt godt imot av både ansatte og pasienter ved Utsikten legesenter. Bestillingene over systemet har begynt å komme inn og legesekretærene er glade for at folk kan slippe å sitte i telefonkø. De har også håp om at tjenesten vil kunne gjøre køen kortere.

Trond Brattland, lege ved Utsikten legesenter, sier til Nordlys at ordningen vil være særlig bra for folk med kroniske sykdommer som går på en fast medisin de bestiller jevnlig.

Reseptene kan enten hentes ved legekontoret eller fakses til ønsket apotek, uansett hvor i landet det er. Pasienten trenger bare oppgi apotekets navn og faksnummer på bestillingssiden.

- Slik kan for eksempel en pasient som trenger allergitabletter få bestilt dette selv om hun skulle være på ferie i Mandal, sier Brattland til Nordlys.

Til toppen