Besværlig e-handel for Helge Zimmer

Helge Zimmer gikk fra Boxman over i det han trodde var en trygg tilværelse i tyske Bertelsmann. Like etter at BOL.com endelig hadde møblert Norges-kontoret, kom meldingen om nedleggelse. - Det er ikke 100 prosent sikkert jeg velger Internett neste gang, sier han.

Helge T. Zimmer var vikaren som tok over for Marianne Løvdal som adm. dir. i musikkbutikken Boxman Norge i januar 2000.

Den stillingen hadde han helt til Boxman overraskende nok måtte hive inn håndkleet på slutten av fjoråret etter dårlige økonomiske resultater. Zimmer la ikke skjul på at han var bitter på Boxman-eierne som ikke viste seg å være så langsiktige som han først trodde.

Derfor hadde han større tro på at tyske Bertelsmann gjennom sin størrelse (Europas største mediehus) kunne ha litt mer is i magen. Han var optimist da han startet i sin nye sjefjobb i desember 2000.

Han viste seg å være for optimistisk.

I går kom meldingen om at det norske og danske BOL-kontoret legges ned.

- Det er ikke vanskelig å tenke seg det, svarer Zimmer på digitodays obligatoriske spørsmål om han er bitter.

- Vi hadde såvidt rukket å få møblene på plass på kontoret vårt, opplyser han.

Men den norske BOL-sjefen, som ikke vet hvor lang tid det vil ta å avvikle nok et internettkontor (forrige gang fikk ikke Boxman-kundene alle varene sine), lover at avviklingen skal skje på en ryddig måte.

- Jeg føler vel ikke det er min skyld at dette ikke gikk som planlagt. Det som blir tungt, er å gå til de andre i Norge som jeg har ansatt. Jeg har jo gitt dem løfter om en trygg arbeidsplass med eiere som skulle satse langsiktig, sier han.

BOL i Norge har fem ansatte, det samme antallet må også forlate BOLs bok- og musikkvirksomhet i Danmark.

Zimmer snakker mye om eiernes manglende langsiktighet i det han føler er et stort hinder for den konsumentorienterte e-handelen.

- De kom jo inn med brask og bram i fjor med klare uttalelser om at de var klar over at dette ville ta tid, sier han. Zimmer innrømmer samtidig at BOL i Norge ikke akkurat ville fått balanse i regnskapet de nærmeste månedene.

- Tør du fortsette i internettbransjen etter dette?

- Jeg trives veldig godt med Internett og utfordringene innen handel og e-handel. Men det er klart; det er ikke 100 prosent sikkert jeg velger Internett neste gang.

Til toppen