Beta 1.1 av OpenOffice tilgjengelig

Versjon 1.1 av gratis kontorsuiten OpenOffice.org er tilgjengelig som "stabil beta".

På nettstedet OpenOffice.org advares det at selv om beta 1.1 er stabil, er det fortsatt lus. Den nye utgaven inneholder egenskaper utviklet det siste året.

    Les også:

Det viktigste for norske brukere er eksport og import av mange nye dokumentformater, blant dem Adobe-formatet PDF, Macromedia Flash, flat XML og XHTML, samt mange Office filformater beregnet på PDA-er.

Bildet til høyre stammer fra Xbox Linux Project. Det er med andre ord fullt mulig å kjøre OpenOffice på Microsofts spillmaskin, under Linux.

En svært viktig nyvinning for bruken av OpenOffice i land med ikke-latinske alfabeter, er støtte for "Complex Text Layout" eller CTL. Dette begrepet omfatter skriftsystemer der teksten som er lagret i minnet, må gjennomgå kompliserte operasjoner for at visualiseringen på skjermen skal være tilfredsstillende. Det gjelder språk som arabisk og hebraisk, orientalske språk som tillater både vannrett og loddrett skrift, og generelt sett språk der bokstavenes form og sammenknytning er avhengig av bokstavene de opptrer sammen med.

Dessuten er den nye betaen tilgjengelig på nye språk som siamesisk, hindi, arabisk og hebraisk.

;