Beta 3 av Windows 98 er klar

Til tross for stridighetene med det amerikanske justisdepartementet, har Microsoft sendt ut den tredje betaversjonen av Win98 som planlagt.

- Beta 3 utgaven av operativsystemet sendt ut til 20.000 beta-testere denne og den neste uken, sier Stacey Breyfogle, produktsjef ved Microsoft, til InfoWorld. Utgaven vil også være tilgjengelig for nedlasting fra et privat nettsted.

En amerikansk domstol har imidlertid avgjort at Microsoft ikke kan kreve at PC-leverandørene bunter Internet Explorer (IE) med Windows. Selv om avgjørelsen bare er midlertidig, skriver TechWeb at enkelte spekulanter tror at Microsoft må utvikle en versjon av Windows 98 hvor IE ikke er fullstendig integrert med operativsystemet. Dette kan føre til ytterligere forsinkelser for operativsystemet. Det er nå planlagt for salg i andre kvartal 1998, men det var opprinnelig meningen av Win98 skulle ha vært Win97, det vil at det skulle ha kommet i år. Forsinkelsen hittil skal skyldes Microsofts ønske om å gjøre klar en oppgradering for Win 3.1x brukerne også. Ifølge PCWeek er denne nå inkludert i Beta 3.

Andre nyheter i operativsystemet i forhold til Windows 95 inkluderer ifølge TechWeb en mer optimalisert diskdefragmentering, Windows System Update, som hjelper brukerne med å se om de bruker de nyeste driverne og filsystemene, en Windows Tune-Up Wizard for automatisk vedlikehold og raskere programoppstart, en systemfeilsøker og et nytt Dr. Watson verktøy for generell feilbeskyttelse.

Det er også lagt til maskinvarestøtte for USB-enheter (Universal Serial Bus) og DVD (Digital Versatile Disc).

Breyfogle forteller at Beta 3 nå også inneholder den kringkastingsmuligheten som kreves for å la PC-leverandørene å bygge inn tv-aksess inn i sine systemer. Men et element mangler fortsatt.

- Datakringkastingsdelen av kringkastingsarkitekturen mangler fremdeles. Denne delen av operativsystemet vil akseptere kringkasting over det det vertikale slukkingsintervallet (vertical blanking interval - VBI), for Internett-data, men den holdt ikke god nok kvalitet til å inkluderes i Beta 3, fortsetter hun.

Tredjepartsprodusenter vil tilby tunerkort for klient-PC-en og dataaggregater som WaveTop vil tilby data til PC-er uten bruk av telefonlinjer.

- Tunerkorterne kan kobles til kabelnettet eller til og med bordantenner, og tilbydere vil bruke to skannelinjer for å sende data til PC-en, forklarer Breyfogle.

Til toppen