Beta-helvete er over

Den endelige versjonen av Communicator er tilgjengelig fra Netscapes side på nettet. Communicator, som er oppfølgeren til Netscape Navigator, er blitt langt mer enn en nettleser.

Den endelige versjonen av Communicator er tilgjengelig fra Netscapes side på nettet. Communicator, som er oppfølgeren til Netscape Navigator, er blitt langt mer enn en nettleser.

Etter en lang beta-periode, med totalt fem beta-versjoner er den første kommersielle versjonen av Netscape Communicator er klar på Netscapes hjemmeside. Og nå skal alt fungere - nettleseren Navigator, gruppevare-enheten Collabra, e-postenheten Messenger, kalenderen Calendar, konferansedelen Conference, html-editoren Page Composer og IBMs tilknytningsenhet Host On Demand.

Det eneste som mangler er push-enheten Netcaster som med god grunn foreløpig bare er tilgjengelig som et beta tilleggsmodul. De tester digi har utført, viser at Netcaster foreløpig er meget ustabil og ikke å anbefale med mindre man har prekært behov for push-teknologi.

Dersom man er vant i å bruke 3.x versjonene av Netscape er den nye programpakken på mange måter en velsignelse. Et langt enklere system for organisering av bokmerker, muligheter for å komponere egne verktøylinjer ved hjelp av drag-and-drop og langt bedre muligheter for å organisere e-post og sette opp personlige filter, gjør Communicator 4.0 langt mer nyttig enn sin forgjenger.

Som vanlig fra Netscape, er programmet fritt tilgjengelig for studenter og andre som driver med ikke-profitabelt arbeid. Som profesjonell bruker har du fortsatt muligheten til å teste både klienten og serverdelen, SuiteSpot i tre måneder. Deretter kan du enten betale for programpakken over nettet, eller kjøpe den over disk av en av selskapets distributører. Foreløpig er butikkversjonen av programvaren ikke tilgjengelig, men denne vil, i følge Netscape være på plass i løpet av få dager.

Nedlastet over nettet koster en enbruker-lisens av Communicator 49 dollar.

Til toppen