RESULTATERFINANS

Beta-surf i IT

IT-aksjene på Oslo børs fortsetter sin sirkeldans rundt totalindeksens utvikling. Mandag endte IT-indeksen på 1227 - opp 2,5 prosent - mens totalindeksen ble stanset på 1231 etter en oppgang på 1,5 prosent.

Jørgen Christiansen
19. jan. 1998 - 17:55

Mens børsen som sådan opplevde en helt grei omsetning var omsetningen i IT-aksjene heller laber. Markedet klarte for eksempel til slutt å flytte 0,9 prosent av aksjene i en normalt meget likvid aksje som Tandberg.

I Ark er det fremdeles helt tørt - siste handel av interesse ble foretatt mandag 5. januar - da Sundal & Collier klarte å selge unna tre poster på tilsammen 335.000 aksjer. Om oppgangen på Oslo Børs holder seg, så bør det vel være mulig å spre aksjene ytterligere.

Alphatron havnet forøvrig på taperlisten etter et fall på 3,6 prosent - og det var før det ble kjent for allmenheten at herrene Sundal, Hognestad og Ihlebakke i fullstendig stillhet har funnet det for godt å rømme selskapet. Det vil nok av enkelte bedømmes som ganske ugreit gjort, om man husker tilbake til de samme herrers aktiviteter i selskapet i 1997.

Oslo Børs synes også adferden var kjedelig og gjorde det klart at de ville se nærmere på hva som har skjedd i selskapet etter nyttår.

Det var sist fredag at markedet ble gjort oppmerksomme på at de nevnte investorer ikke lenger anså seg som en gruppe med flaggeplikt (til sammen mer enn ti prosent av aksjene i selskapet). Nå viser akjsonærutskrifter TDN Finans har hentet ut at det kan ha vært noe sent å si i fra om dette på fredagen.

Fra et toppnivå på over to kroner våren 1997, noteres Alphatron etter mandagen til ynkelige en krone og syv øre. En analytiker som følger selskapet sier til digi.no at selv dét kan synes dyrt sammenliknet med prisingen av Sonec og Kitron. Disse selskapene har en høyere forventet omsetning i 1998, og bør slik sett stå sterkere.

Merkantildata fortsatte oppgangen mandag og avsluttet på ny toppnotering 278 kroner etter å ha luktet på 281 kroner i løpet av dagen. Dermed har kursen løftet seg hele 9,45 prosent siden nyttår. Tilsvarende kursbevegelse er vondt å finne i andre aksjer etter to så turbulente uker som vi har hatt til nå i 1998.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.